Hvor er så dette?

Bildet skal være fra Bergen, fra en “Brun-Ole-bod” … Mer vites ikke. Bygget bak har et >1940-preg, mens bygget til høyre har en (relativt nylagt) kledning som sier første halvdel av 1900-tallet - og gamleboden er nok på siste reis. Ut mot Tørrfiskkatedralen?

sjøbod

Kommentarer


Tror ikke dette er Sandviks eller Skuteviksboder. Tipper vi er på Nøstesiden?

Jeg vokste opp i nedre strangehagen. Så ned på taket til Berstad-lageret. Foran lageret lå noe som kan ligne på dette, men er langt fra sikker.

Kan “Brun-Ole-bod” bety at det var en av Ole Lude sine boder (som var brun)? Ole Lude drev bl.a. med huder og skinn og man har uttrykk som Lude-boden og Lude-bryggen…..

Dette lukter sterkt om en av tørrfiskbodene på Sandviksiden; fra Ludebryggen i Skuteviken, og nærmest på rad og rekke på 50-tallet – frem til Gamle Bergen. (Det hvite bygget minner litt om Ritland) Nå får jeg vel Erik Øxnes på nakken, men tror ikke Nøstebodene er faciten.

Meg får du ikke på “nakken” Svein. Jeg er enig med att Nøstesiden ikke er faciten.
Sliter litt med å finne disse boder på Sandviksiden. Stusser litt på Sandviksboder 70,72,73a.

Fikk tips om at boden kan være fra Voldaområdet, og at det kan dreie seg om en bod som ble “revet sist på 1980-tallet og gjenoppbygd i Dalsfjorden. Det var Dalsfjord sogelag som sto for dette arbeidet og buda er i sogelaget sine samlinger. Dessverre ble buda mye rasert i orkanen som herjet først på 1990-tallet, men ble restaurert igjen. Buda brukes i dag til konserter og andre sammenkomster.”. Men bør vel ha flere kilder før dét er spikret.