Dette nettstedet åpnet 18. januar 2009 og er en undersone av bergen360.no og i regi av BA. Alle som vil kan bidra med sine bilder. Bilder her vil kunne komme på trykk i BA eller bli brukt i andre av BAs medier. BAs serie “Den gang da” finner du hver dag i avisen. Har du bilder av mennesker, så passer de gjerne bedre på MittogDitt-sonen. Før du legger ut bilde, søk om du finner samme bilde fra før. Og du må ha opphavsrettigheter til bildet, eller godkjenning fra dem som har det.
Album: 1800-1879 | 1880-1889 | 1890-1899 | 1900-1909 | 1910-1919 | 1920-1929 | 1930-1939 | Bergen i krig 1940-1945 | 1940-1949 | 1950-1959 | 1960-1969 | 1970-1979 | 1980-1989 | 1990-1999 | Ukjent årstall | Brudepar | Klassebilder | Postkort | Samferdsel | Offshore | Buekorps | BergensQuiz | Uløste Mysterier

SK Hardy og logoen som forsvant

I en tråd her på dette glitrende forum er det lagt ut et like glitrende bilde av den tidligere storheten Hardy, fotballklubben som forsynte selveste Bronselaget med viktige spillere på 30-tallet…noe for øvrig SK Brann IKKE så seg i stand til å gjøre. Hardy er en stjerne i kategorien “fotballklubber som forsvant” og etter et par timers iherdig søken på nettet, viser det seg at klubbens logo heller ikke lar seg oppdrive så helt enkelt. Den skimtes så vidt på det omtalte bildet, men jeg kunne godt tenke meg å få den frem i lyset så den ikke helt slettes fra verdenshukommelsen. Det finnes f.eks. sider på nettet som tar vare på sånt.
Riktig nok finnes det fremdeles et 7-mannslag som holder liv i klubben, men den logoen de benytter er neppe den samme som i storhetstiden.

Anyone?

Mvh Morten

Vist 1093 ganger. Følges av 4 personer.

Kommentarer

Bergen Offentlige Bibliotek har denne boken om Hardy.
:

796.06 S
Sportsklubben Hardy 50 år : 1915 – 10. oktober – 1965
Medvirkende:
Madsen, Herman B. (redaktør)

Ok. Da får jeg spørre der. De har den neppe på Deichmann…hvis nå ikke elektronikken og serviceinnstillingen kan gjøre oss en tjeneste.

Du kan helt sikkert be om fjernlån
Fjernlån er lån og kopileveringer mellom bibliotek.
Offentlige bibliotek samarbeider i et nettverk. Dersom brukerens primærbibliotek mangler etterspurt materiale, kan de velge å låne det inn fra et fylkesbibliotek, fra Depotbiblioteket, fra universitetsbibliotek, eller fra andre offentlig eller privat bibliotek. Bibliotekene samarbeider også internasjonalt om fjernlån.

Andre medier, som mikrofilm, lydopptak, noter, filmer og artikkelkopier fra tidsskrifter biblioteket mangler, er også å regne for et fjernlån. Fjernlån er vanligvis gratis for sluttbruker.

Tidligere ble fjernlån i Norge koordinert via en katalogkort-basert Samkatalog som var en avdeling av Universitetsbiblioteket i Oslo, som den gang fylte rollen som nasjonalbibliotek. I dag løses arbeidet med å identifisere og lokalisere bøker ved hjelp av elektroniske kataloger som Sambok, Bibsys 1 og Samsøk.
Kilde Wikipedia

Det var noe til råd. Tusen takk. Jeg går på Deichmann for å se hva man kan få til på mandag den dag. Om jeg lykkes, skal jeg poste herligheten snøggast råd. Uansett kunne det vært moro om bilder og annet fikk sin plass her i forumet. Det er altfor mye Brann i Bergen. Byen har da hatt andre klubber med meritter også. I min barndom dro jeg og en kompis minst like ofte på Varegg sine kamper som på Stadda. Har ikke gått særlig bra med dem siden dengang heller.

Mvh Morten

Fant denne i Hvem,Hva;Hvor 1952

Husker godt Hardy ! Kjendte old-boysene Oddvar Sande og Inge Florvåg godt. Husker logoen som rund og rød med en hvit spalte tvers over hvor det sto Hardy…??

Her er den andre tråden om Hardy Lenke

Den logoen ligner jo det vi kan skimte på lagbildet fra 1940. Jeg har bestilt jubileumsboken fra biblioteket og venter i spenning på svar derfra. Veldig kul tegning. Jeg visste ikke at Hardy hadde rødt innslag i den blå trøyen. Ellers leter jeg mye i Aftenpostens arkiv på nettet. Der fant jeg også en notis vedr. Magdalon Monsens bortgang. Han gikk bort etter en hjerneoperasjon i Stockholm, viste det seg. I altfor ung alder. Fant også minneord etter Odd Frantzen, men der var detaljene av forståelige grunner utelatt. Kampreferater finnes der også. Jeg skal lage en liten bukett og poste så snart jeg får områdd meg.

Mvh Morten

PS: Husk at Hardy var det laget som vant flest lyn-turneringer…!

Jeg har laget en stilisert versjon av fotballklubblogoer fra fjern og nær. Den foreløpig eneste fra Bergen jeg har laget, er denne av Nordnes ILs logo med lokal bebyggelse i motivet. Kunne tenke meg å gjøre dette med bl.a. Hardys logo….og da kunne det jo være fint å få forslag til bakgrunn, f.eks. fra ekspertisen her inne.

Jeg har nå fått tilgang til jubileumsboken. Tenk de hadde et eksemplar liggende hos Deichmann også. Men jeg får den ikke til hjemlån, så jeg må sitte på filialen for å lese. Uansett, det fantes da noen bilder der og dette med logokultur har klubben ikke tatt så altfor nøye. Den har forandret seg. Men uansett fant jeg spor av logoen fra midten av 30-årene og den har jeg sånn nogenlunde klart å rekonstruere. Resultatet ser dere her. Ikke 100%, kanskje….men ganske nært sannheten.

Kjempeflott, vi er fler ( meg ) som kommer til å lete mer.

Denne er kanskje enda nærmere?

Hvis noen ønsker mer info om Hardy,Nordnes og andre klubber også nedlagte som Argus; så har jeg kjøpt boken om Bergen Fotballkrets, og kan sende kopier på mail.

Kunne godt tenkt med litt info rundt stiftelse og nedleggelse av klubbene

Håkon: Tro meg, jeg har forsøkt ….

Semifinalelaget 1935

Annonse

Nye bilder