Dette nettstedet åpnet 18. januar 2009 og er en undersone av bergen360.no og i regi av BA. Alle som vil kan bidra med sine bilder. Bilder her vil kunne komme på trykk i BA eller bli brukt i andre av BAs medier. BAs serie “Den gang da” finner du hver dag i avisen. Har du bilder av mennesker, så passer de gjerne bedre på MittogDitt-sonen. Før du legger ut bilde, søk om du finner samme bilde fra før. Og du må ha opphavsrettigheter til bildet, eller godkjenning fra dem som har det.
Album: 1800-1879 | 1880-1889 | 1890-1899 | 1900-1909 | 1910-1919 | 1920-1929 | 1930-1939 | Bergen i krig 1940-1945 | 1940-1949 | 1950-1959 | 1960-1969 | 1970-1979 | 1980-1989 | 1990-1999 | Ukjent årstall | Brudepar | Klassebilder | Postkort | Samferdsel | Offshore | Buekorps | BergensQuiz | Uløste Mysterier

Luftig arbeidsplass

(fotograf ukjent)
Fant dette bildet tatt like før rivingen av en stor skorstein, på en såpefabrikk i baneveien.
Kan se ut som den kan ha lagt til venstre for askøy fergekaien, på nøstet.
Må innrømme dette er lenge før min tid, så jeg har aldri hørt om den.
Men høyhuset bak i høyre bildekant, ligner litt på der hvor Hekki Bruvik ligger i dag.=Nøste gt42
Syntes det var en besynderlig måte og rive en skorstein på.
Kunne ikke finne noe særlig historie på hverken fabrikk eller årsak til riving, all input er selvsagt velkommen

Vist 650 ganger. Følges av 9 personer.

Kommentarer

Kan være Jonsvold Fabrikker A/S i Baneveien 14 a og b.

Bildet ser ut som det er tatt fra branntomten etter bombingen på nøstet under krigen, altså der hvor Sentralbadet ligger i dag.

Hans Petter. Jeg er helt enig med deg. Hilsen Roy.

For kort tid siden så jeg disse skorsteiner på et bilde i en avis, tror jeg – og, da i BA. Og, jeg la særlig merke til disse høye skorsteiner, da jeg ikke erindret dem fra min hukommelse i bilder fra krigen. “BA-bildet” var tatt etter bombingen av Nøstet, og i forbindelse med Minnemarkeringen av denne tragedie kjørt ut som illustrasjon i BA. Ellers er bildet fra det raserte Nøstet å finne utlagt på FM tidligere, under: “Bergen i krig, 1940-1945”.
Kjell Johan.

Ja , DET er Jonsvold Fabrikker A/S i Baneveien 14 a og b .
Den var ikke der hvor Sentralbade er . Men i Jonsvold-kvartalet .( Westfal Larsen / Arnfro bygget ) .
Og en annen feil her at bilde er feil .
Her er det rett vei .

Etter at Jonsvold Fabikker var nedlagt , var jeg og mange andre på klatretur innvendig og opp i toppen av skorsteinen for å betrakte utsikten fra denne høyden .
Og vi ser Fru Larner sitt hus Sparbutikken på Baneveien .
Og den andre store skorsteinen er Baker Wulf sin skorstein .

Hva skyldes nedleggelsen ?Er/var kvartalet oppkalt etter fabrikken eller omvendt?
Den “litt” høye skorsteinen helt bakerst inne blant hus klyngene,er det en bedrift eller bare vanlig skorstein(ikke bakeren) Regner ikke med det er USF da kompass retningen blir litt feil

Helt riktig som Freddy Matre skriver, fru larner i bakgrunnen.

Her er et flyfoto fra 1951 .
Her i kroken sto denne skorsteinen , og vi ser skyggen på skrå opp mot venstre .
(Klikk på bilde for å få det større)
På Nøste var det på denne tid et utstrakt handelsvirksomhet , her var alt. I tillegg til boliger .
Den som vil kan bare tenke seg hva som ikke var på Nøste.! ! !

Nøste var stort , det strekte seg fra Gassverket til Værfte .

Kjekk lesning for en kar i 30-årene, kan jo litt historie, men ikke mere enn det mine foreldre har fortalt meg, og det jeg finner i bøker og på nett.
Fint å se spesielt dette flyfotoet fra 51, hvor stort det faktisk var, og ja, her fantes nok det meste av nisjebutikker,reperatører,manufaktur, og bakeri, slakter og alle slike ting som er i ferd med å forsvinne, dog så forsøker jeg så godt jeg kan å gi en god dag i kjøpesentrene, og heller gå til “butikken på hjørnet”, slakter hvis jeg ønsker kvalitet på det jeg skal lage, og å gå til skomakeren når sålene har fått seg huller, bedre det å betale litt ekstra for kvalitet, enn den evinnelige kvantiteten man får på sentrene..

Oppfordrer alle til å ta seg en runde i byen,gjerne gå i gater og smau man ikke harvært før,eller gå til konditoriet neste gang man skal ha seg en kopp kaffe med noe godt til, så får det heller koste litt mere, det er ikke lett å konkurrere mot de store,Reitan,Lykke, og Hagen
Er møkka lei av at de skal bestemme hva jeg skal spise og drikke, og der er det kvantitet og kjøp tre,betal for to som gjelder..
Nå når vi nærmer oss jul, er mitt ønske at folk istedenfor å gå på sentrene og hanle gaver og mat,så gå heller til de små kjekke stedene der er mange av i byen,gjerne litt utenom allfarvei,å kjøpe gaver og mat hos de små som er takknemlig for hver krone de får inn, og til dere med barn,så kan det være fint å ta barna med seg og vise de at det finnes en helt annen by og verden enn det de er vant til hvis de blir med på oppdagelsesferd.
Lykke til, og takk for et fint innslag i Fotomuseet Bergen.

Den andre skorsteinen ser ut som ligger i nærheten til Sverres gate 31.

Det store murhuset er Neumann sitt bygg i Nøstegaten 42
Hovedbilde er tatt fra Engen / Komediebakken mot Baneveien 13.

Tror det blir feil rettning Arne.Den skorsteinen jeg sikter til ,ligger helt bak i bildet.Men jeg lurer meg på om det faktisk ikke kan være verftet.Syntes den lå litt nært skottgt. for å være det,men formen kunne ligne.
Det er ikke opp mot kinoen i allefall,pga bildet er tatt ned mot havet/nøstebukten

Verfte er ikke mulig å se fra dette nivå eller retning .
Men jeg tror den “skorsteinen” er noe bak i Skottegaten , Verftet er lengre til venstre og ville være skjult bak Rieber AS og trelasthandeler Toftegaard (TV2) ute i Nøstegaten .

Matre:Var det jeg og trodde.
Men har ikke funnet noen bilder av noe industri inne i skottegt.som kunne kreve en slik pipe.Jeg tenkte i begynnelsen den kanskje tilhørte et hus,men ved nermere studie av bildet kan jeg ikke se at den kommer opp av noe "vanlig"hustak.
Kan det huset vi ser hjørnet på bak pipe nr2 være Barnehjemmet i skottegt.?? Ser ut som pipen ikke ligger så alt for langt fra den bygningen,så tenkte på dette bydelshuset,kan det ha hatt en slik pipe engang i tiden???

Tror Skottegaten blir for langt oppe. Mener den andre skorsteinen må ligge i Nøstegaten 52.

Fant et foto og det er ikke Nøstegaten 52, men lenger opp rundt Pothullet.

Pipe nr2 bledet slått fast, var Bakeren. Må huske på at mitt bilde er speilvendt

Annonse

Nye bilder