Dette nettstedet åpnet 18. januar 2009 og er en undersone av bergen360.no og i regi av BA. Alle som vil kan bidra med sine bilder. Bilder her vil kunne komme på trykk i BA eller bli brukt i andre av BAs medier. BAs serie “Den gang da” finner du hver dag i avisen. Har du bilder av mennesker, så passer de gjerne bedre på MittogDitt-sonen. Før du legger ut bilde, søk om du finner samme bilde fra før. Og du må ha opphavsrettigheter til bildet, eller godkjenning fra dem som har det.
Album: 1800-1879 | 1880-1889 | 1890-1899 | 1900-1909 | 1910-1919 | 1920-1929 | 1930-1939 | Bergen i krig 1940-1945 | 1940-1949 | 1950-1959 | 1960-1969 | 1970-1979 | 1980-1989 | 1990-1999 | Ukjent årstall | Brudepar | Klassebilder | Postkort | Samferdsel | Offshore | Buekorps | BergensQuiz | Uløste Mysterier

Sporveismusikken

Husker du Sporveismusikken ?
Bildet er fra 1970 – muligens da korpset var på sitt høydepunkt – her ser man mange kjente fjes.
Korpset ble startet i februar 1945, og skapte virkelig historie i årene fremover. Men hvor lenge varer de glitrende ting. I årene fremover ble det svært tynt med sporveisansatte i korpset – man kunne i begynnelsen av 1980-årene bare telle to, resten var ”utenforstående”.
En av korpsets store menn, Olav Annaniassen, forteller at Sporveiens musikkorps dessverre ble nedlagt i 1988, men noen idsjeler forsatte – uten Sporveien -under navnet ”Bergen Brassband.”
Annaniassen oppbevarer fremdeles alle korpsets pokaler, fane og andre eiendeler.
(Foto: ”Nytt Spors” arkiv)

Vist 1642 ganger. Følges av 11 personer.

Kommentarer

Ja i dag hadde de blitt nedlagt uansett tror jeg Tinus. I dag har vi visst ikke råd til noen ting, pussig i grunn. Det er vanskelig å se etter kjente siden bilde er hentte fra en avis, men det er en del av Bergen sin historie.

Er du med her Tinus.

Var det ikke Sporveismusikken som hadde noen jyslige uniformer på 1950- tallet? Jeg mener å ha lest det et sted.
Eksisterer Sporveiskoret fremdeles, kfr.gårsdagens BT om Hansa Mannskor.

Det er vel kanskje derfor vi ikke visste at de hadde begynt igjen, siden de har gått over til sjømansuniformer. De synger vel “En sjøman elsker havets brus” men sde burde synge “En buss sjåfør, en buss sjåfør han er en mann med godt humør” Ja jeg bare lurer.
Du finner det meste Roy, du imponere meg stadig.

Takk for informasjonen om Sporveiskoret, Roy. Da var altså ikke Hansa Mannskor byens eldste aktive bedriftskor.

Og her spilte de til inntekt for Grieg-hallen

Nei, Svein-Ove, jeg var ikke med i musikkorpset. Innen sporveissamfunnet engasjerte jeg meg kun i driften av info-bladet “Nytt Spor”. Imidlertid kan det nevnes at innen sporveien figurerte det i “alle år” et uttall med klubber og lag ., alt fra fotballagene, friidrett, sykkelgruppe. sjakklubber, hyttelag og feriehjemmet, motorklubb, den berømte kosekomiteen (som engasjerte seg for byens eldre mennesker !) osv,osv.
Idag er alt historie – tørket vekk, såvidt jeg vet !!

Desvere er er det blitt sånn alt var mye bedre før.

Bergen sporveis kor har skiftet til Tide mannskor,vi øver hver Torsdag på Tidesentereret,tidl Ford i Strømmenbygget i Møllendalsveien.
Vi er ca 35-40 sangere,noen fra tidl sporveien .

Bergen sporveis kor har skiftet til Tide mannskor,vi øver hver Torsdag på Tidesentereret,tidl Ford i Strømmenbygget i Møllendalsveien.
Vi er ca 35-40 sangere,noen fra tidl sporveien .
Når det gjelder Bergen Sporveis musikkorps,så er dette lagt ned.

Takk for infoen, Rune; Velkommen til Fotomuseet !!

Ove: Jeg kom over dette bildet av sporveismusikken anno 1950.
Her bærer de uniformene du nevner: Dette var en slags Kaki-uniformer og var identisk
med vognbetjeningens sommeruniformer.
(Foto: Arkiv Nytt Spor)

Takk for oppfølgingen!

Jeg synes å dra kjensel på han som sitter til høyre for dirigenten, ligner på han som var dirigent i Rothaugen Skolekorps, Torleif Thomassen, og til høyre for han sitter datteren hans tror jeg. Det var flere fra Rothaugen som var med i Sporveismusikken.

Det er riktig, Andre’ – det er Thorleif og datteren. Jeg vet ikke hva hun het.

Kanskje Sissel, broren het ihvertfall Terje.

Ja!
Det stemmer !

Ja, kjente også igjen Torleif Thomassen. Jeg spilte i Rothaugen skolekorps med ham som dirigent. Husker vi hadde turer om vinteren til Sporveiens hytte på Kvamskogen. Gode minner!

Rothaugen skolekorps med dirigent Torleif Thomassen 1972, datteren Linda framme helt til venstre.
Jeg er i rad nr 2, nr 4 fra venstre.

Dette var artig. Husker godt at bildet ble tatt, men har ikke sett det siden. Jeg står på bakerste rekke nr 3 fra venstre. Husker også turene til Kvamskogen, men så vidt jeg husker bodde vi på Jonshøgdi som ligger litt nærmere Norheimsund, mulig jeg tar feil. Kunne vært artig å fått repetert navnene på medlemmene i korpset. Det var ihvertfall en kjekk tid og “Tollien” stilte alltid opp med buss når vi skulle på tur.

Ja var en fin tid, André! Er ikke sikker på hvor den hytten lå – kanskje det er andre her inne som
kan hjelpe oss med det.

Her er de navnene jeg husker:

Fra venstre foran: nr 1 Linda Thomassen, nr 9 Anne Marie Lygre.
Fra venstre rad 2: nr 2 Dagfinn Knoph, nr 3 Elin ?, nr 4 meg, nr 5 Nina Øvrebø.
Fra venstre rad 3: nr 6 Bente Flo.
Bakerste rad nr 9 Unni Bertelsen, nr 13 Kjell Øvrebø, nr 14 ? Storheim?

Hei Linda, Jonshøgdi ligger ca 300 m forbi Sporveishytten på samme side av veien. Begynner å huske noen navn jeg også
1. rad fra ve nr 5 ? Pletten nr 6 Lene(a) Liland nr 12 Janicke Liland
2. rad fra ve nr 7 Svein Zahl
3. rad fra ve nr 5 min søster Gerny Ellingsen
4. rad fra ve nr 2 ? Mikkelsen? nr 3 meg
i tillegg er det mange kjente fjes, men navnene er helt blåst vekk:)

Pensevakt Ole B. Ellingsen står i bakerste rekke. Nr tre fra høyre. Avkommet, Egil, står helt til venstre. Siden han var byens beste slager var han ettertraktet som leiesoldat i byens musikkorps. Han var på ingen måte kjokk i hovve så den kledelige hatten ser ut som en sperrebalong. Egil var den vittigste fyren eg har kjent og det showet han laget foran speilet i entreen om morningen før bildet ble tatt glemmer jeg aldri. Eg savner deg Egil og eg e stolt av å være din bror.

PS. Bildet er tatt første mai. Trolig i folkets hus på Engen.

Ronny: Det er bilde av Ole i pensen ettsted i dette forumet – hvis du ikke finner den så let her;
http://fotomuseum.bergen360.no/-/image/show/1653028_pensevakten-i-smaastrandgaten#annotations

Finnes der bedre bilder og bakgrunnstoff om Torleif Thomassen? Jeg husker ham som en humøfylt kar som også (i tillegg til å dirigere Rothaugen skolekorps) også var med i Sporveiskorpset. Så vidt jeg husker var det ham som engang – i en av 1921-trikkene – trampet takten med den fotbetjente ringeklokken når et buekorps passerte. Lever han fremdeles….?

Nei ,Tollien gikk vekk på slutten av 70 tallet….

Var kasserer på 80 tallet.har endel historikk om BSMK dersom dette er ønsket.
Vi prøver oss med en "reunion .BSK ble til BERGEN BRASS

Jeg må bare kommentere dette med nedlagt, for det ble aldri nedlagt! I dag heter det Bergen Brass Band! Det er lenge siden det hadde tilhørighet til Sporveien, men det er det samme korpset. Da Sporveien ble en del av Gaia var det sågar noen som spøkte med at korpset burde endre navn til Gaia Brass, men korpset å bytte navn til Bergen Brass.

Mer musikk på Lenke

Eva Birkeland Styve

Navneliste bilde fra 1972, Rothaugen Skolekorps:

1 r. fra venstre: Linda Thomassen, E. Iversen, Randi Hoff, Grethe Jacobsen, May Britt Pletten, Lena Liland, dir Thorleif Thomassen (Tollien), Randi Nyhamn, A.M. Lygre, Kari Lise Ellingsen, Grethe Sivertsen, Janicke Liland.

2r fra venstre: Evy Kristoffersen, Dagfinn Knoph, Elin Iversen, L. Johannessen, Nina.J. Øvrebø, S. Eliassen, Svein Zahl, Frode Monsen, Eva Birkeland (meg), Andreas Dyrdal.

3. rekke fra venstre: Siren Erlbeck, G.R. Nilsen, A. Budal, Per Frode Pedersen, G. Ellingsen, Bente Flo, J. Jacobsen, B. Christiansen, Kjell S. Pedersen, Jorunn Vonheim, Mona Dueland.

4. rekke fra venstre: Jan Erling Estensen, Ove Mikkelsen, A. Ellingsen, A. Helland, Eli Sundfør, C. Larsen, F. Haslestad, A. Aarnes, Unni Bertelsen, Ingeborg Nyhamn, Henry Birkeland, Elisabeth Haavig, Kjell Kåre Øvrebø, Reidar Storheim.

Mener alle navn nå er riktig, jeg mangler riktignok noen fornavn, for på lappen som fulgte med bildet den gangen var det kun etternavn. Bildet har fulgt meg i alle år, og det henger fortsatt på veggen. Tar en titt på det i ny og ne og mimrer litt, korpset var jo en stor del av oss den gangen ! Fantastisk å finne bildet tilfeldig på nettet, jeg spilte og i Bergen Sporveis Musikkorps en rekke år, fram til 1977, en minnerik tid. Jeg spiller fortsatt, så nå kan jeg snart skilte med 50 års spilletid !

Hilser til alle på bildet – det hadde vært artig å se dere igjen :)
Eva Birkeland Styve

1970-1979 (290 bilder)

 

Bildesamlingen (7541 bilder)

 
Annonse

Nye bilder