Dette nettstedet åpnet 18. januar 2009 og er en undersone av bergen360.no og i regi av BA. Alle som vil kan bidra med sine bilder. Bilder her vil kunne komme på trykk i BA eller bli brukt i andre av BAs medier. BAs serie “Den gang da” finner du hver dag i avisen. Har du bilder av mennesker, så passer de gjerne bedre på MittogDitt-sonen. Før du legger ut bilde, søk om du finner samme bilde fra før. Og du må ha opphavsrettigheter til bildet, eller godkjenning fra dem som har det.
Album: 1800-1879 | 1880-1889 | 1890-1899 | 1900-1909 | 1910-1919 | 1920-1929 | 1930-1939 | Bergen i krig 1940-1945 | 1940-1949 | 1950-1959 | 1960-1969 | 1970-1979 | 1980-1989 | 1990-1999 | Ukjent årstall | Brudepar | Klassebilder | Postkort | Samferdsel | Offshore | Buekorps | BergensQuiz | Uløste Mysterier

Klenodier i Sandviken tidlig på 1950 tallet

Det var en gang et gatekryss i Bergen som hadde et nokså finurlig ledningsnett for trolleybuss i kryss med sporvogn (trikk). Det var krysset Nye Sandviksvei – Helgesensgate. Her på dette bildet fra tidlig på 1950 tallet, ser vi også en lastebil merket BEV. Den tilhørte det daværende Bergens Elektrisitets Verk, senere omdøpt til Bergen Lysverker. Dette bilde er et historisk minne.
Foto: BS/Nytt Spor Arkiv

Vist 1070 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Flott bilde Jan. Husker godt da det så slik ut

Dessverre et defekt “bilde”, men den viser i hvertfall en av de første trolleybussene i Bergen, på vei opp fra Nye Sandviksvei til Helgesensgate – og videre opp til Mulen. Årstallet er 1950. Legg merke til at “ræven” på bussen tar nesten ned i brosteinen. På ditt gode, klare bilde Jan, ser jeg også trikken komme helt nederst i Nye Sandviksvei.

Dete bilde har Tinus hatt inne tidligere han fortalte om akkurat den dumpen der hekken hengte seg opp en gang mener jeg.

Svein S. Dette bildet står på side 10 (i farger) under årstallene 1950-1959. JH

Det første jeg nå gjør før jeg legger ut et bilde, er å sjekke at dette ikke ligger inne fra før av. Så også i dette tilfelle. Jeg gikk igjennom årstallene 1950-1959, men fant ingen ting. Heller ikke nå, etter at jeg ble gitt oppmerksom på det. Vet egentlig ikke hva som skjer. Bildet er uansett av så dårlig kvalitet, at det ikke fortjener noe plass her.
Vennligst slett kommentaren(e), Dag-Geir eller Roy.

Hvorfor slette? Det passet jo inn i kommentarene her:-) Så nøye får vi da ikke være!

Enig med deg i, Joan, at det passer inn i kommentarene her, men det må jo være mye bedre å bruke et allerede eksisterende, klart og tydelig fargebilde her. Så jeg håper at mitt “bilde” blir erstattet av Tinus sitt.

NEI. Svein du kan ikke ta selvkritikk på denne. Kommentaren om denne og fra meg Vi kan IKKE i fullt alvor sjekke alle bilder ( over 3000 ) og så kommentarer for å sjekke om dette bildet er brukt før.

En liten orientering: Jeg kjenner historien om bussen som fikk “hekken” nedi akkurat her. Det skjedde så tidlig som på våren 1957, og da den første og nokså lange “Sputniken” på kommende linje 2, (Engen – Nattland), var på prøvetur fra verkstedet på Møhlenpris til Mulen. Dette var da den eneste operative trolleylinjen som de nye bussene kunne testes ut på. (Skal senere legge ut et nytt bilde om akkurat den hendelsen). Han som fortalte historien til meg i BS i 1971, var ingen ringere enn Mulebuss-sjåfør, sjakkmester og dikter Karl Flagtvedt.
Tinus har helt rett i at en trolleybuss smelte nedi med “ræva” akkurat her, men det var ikke en av den typen som sees på dette bildet som også Svein S. har lagt ut. Dette er en ombygget bensinbuss, levert fra Strømmen Verksted til Bergen Sporvei på 1930 tallet. JH.

Jeg skjønner ærlig talt ikke problemet. Tilsvarende bilde i farger, finnes jo fra Tinus – i perioden 1950-1959 ifølge Dag-Geir og Jan (selv om jeg ikke kan finne det). Er det ikke bare å bytte om bilde da ? Jeg vil jo at det beste skal fremstå i Fotomuseum ! Ps. Hvordan kan du da, Jan, si at bilde står på side 10 – i perioden 1950-1959 ??? E’ de’ rart at eg snart blir tussete i hove’ ?

Svein S. Se side 10 under tittelen “Et klenodie”. Det var der jeg fant et håndfarget bilde i tråden om denne trolleybussen. (Kun ment som et tips her fra). JH.

Jan: Hadde jeg bare fått vite at det var i en kommentar til ett av bildene på side 10 det stod ! Jeg letet bare etter hovedbildene – både på denne siden, og i hele perioden mellom 1950-1959. Vel, da er jo saken grei: bytt ut dette fine,klare håndfargete bilde med min dårlige vanskapte kopi, så blir alle fornøyde – og det blir en fin rød tråd i historikken. :-)

Svein S. Skal prøve å være litt mer detaljert ved neste tips. Uansett er dette en grei tråd – synes jeg da. Og med disse ordene som min sluttkommentar, ønskes alle en god St Hans. JH.

Riktig god Sankt Hanskveld til alle og takk for alle flotte bilder og spennende opplysninger som kommer fram her! Selv kom jeg akkurat inn døren fra jobb og skal på igjen tidlig i morgen, så vi får finne noe å feire en annen dag:-)

Jeg gidder ikke å krangle mer om dette. Syntes heller ikke kommentarfeltene er det riktige forumet for slikt.

Og her er den andre diskusjonen Lenke

Svien dette du skrev her; “Tilsvarende bilde i farger, finnes jo fra Tinus – i perioden 1950-1959 ifølge Dag-Geir og Jan” er ikke tilfelle. Jeg vet ikke noe om året Tinus har lagt bildet ut på og defor skrev jeg ingenting om det. Jeg husket bare igjen at Tinus hadde fortalt om bussene som hengte seg opp i dompen akkurat her, og jeg synes dette var fornøyelig. Nå har Jan skrevet det på nytt, og takk for det, dett var det jeg var ute etter, med min kommentar lengre oppe.

Svein jeg ser jeg byttet på et par bokstaver i navnet ditt i kommentaren ovenfor, det var ikke meningen Sorry

En liten korrigering: Olav Flagtvedt var tvillingbror til Karl. Førstnevnte var sjakkmester, sistnevnte var dikter, og begge var sjåfører på linje 5. Sistnevnte fortalte historien om Mulebussen. Grepa karer begge to. JH.

Lastebil BEV: Diamond T 1933. BEV hadde en tilsvarende som stigebil, med reg.nr. O-343 – hvis dette da ikke er samme bilen, som på sin eldre dager har mistet den store stigen, men fått søkelys og vanlig lasteplatt i stedet.

Bildesamlingen (7541 bilder)

 

Samferdsel (516 bilder)

 
Annonse

Nye bilder