Dette nettstedet åpnet 18. januar 2009 og er en undersone av bergen360.no og i regi av BA. Alle som vil kan bidra med sine bilder. Bilder her vil kunne komme på trykk i BA eller bli brukt i andre av BAs medier. BAs serie “Den gang da” finner du hver dag i avisen. Har du bilder av mennesker, så passer de gjerne bedre på MittogDitt-sonen. Før du legger ut bilde, søk om du finner samme bilde fra før. Og du må ha opphavsrettigheter til bildet, eller godkjenning fra dem som har det.
Album: 1800-1879 | 1880-1889 | 1890-1899 | 1900-1909 | 1910-1919 | 1920-1929 | 1930-1939 | Bergen i krig 1940-1945 | 1940-1949 | 1950-1959 | 1960-1969 | 1970-1979 | 1980-1989 | 1990-1999 | Ukjent årstall | Brudepar | Klassebilder | Postkort | Samferdsel | Offshore | Buekorps | BergensQuiz | Uløste Mysterier

Gamle postkort,Bergen 001

Gå gaten.Årstall ukjent.Det står Marken på skobutikken.Bak på kortet sto det bare en gate i Bergen.

Vist 845 ganger. Følges av 7 personer.

Kommentarer

Dette er kanskje i Marken

Ja det er nok Marken.Det sto kun at det var en gate i Bergen bak på kortet.Det er nå rettet. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette.

Vist du vil vite mer er dette billede tatt ca rundt 1970 før Marken ble fredet og gågaten ble anlagt. Personlig hadde jeg optisk foretning i Marken 13 på andre siden hvor bilene er parkert. Denne Optiske forettning ble startet av undertegnede 1967.

Var en av dine kunder på 1980-tallet.

Veldig flott gammeltnytt bilde. Roy Bjørnestad daterer det til 1970. Selv vil jeg datere det til -80+.
Kaller på ekspertisen.

Hei Orly.
I 1974, etter det jeg erindrer, ble Marken vernet for rivning og ett statsbygg skulle bygges i område som som straks seg over hele område Kaigaten / Strømgaten ( Jerbanestasjonen)) Kong Oscarsgate / Nygaten.
Jeg var selv aktiv for å verne område i Marken og det ble bestemt i Bystyre att dette området skulle vernes.
Hele Marken område ble ommbygget som gågate og nye vannrør og kloakkrør samt kabler for elektrisitet ble nedlagt i område, samt fortåg ble fjernet. Jeg var deltager i “Markens venner” som gjennomførte dette tiltaket som bevarte dette område som vi i dag kan være stolt av.
Hilsen Roy.

Heisann Roy Bjørnestad. Ut i fra det du skriver regner jeg deg som ekspert på dette området. Jeg syntes 1970 var litt tidlig i forhold til klær og biler som er avfotografert på bildet. Selv er jeg født i Marken 1951 og flyttet til det som i dag heter Årstad bydel 3+ år gammel.
Som jeg tidligere har sagt: Det man ikke vet om Bergen fra før, ja det lærer man på Bergen fotomuseum. Et fantastisk prosjekt.

Hei Orly ! Takk for hyggelig melding fra deg. Hilsen Roy.

Slik ser det ut pr. d.d

Flott bilde.Morsomt å se.Ikke mange forandringer ,heldigvis.Jeg elsker disse små gatene.Jeg bodde i Skuteviken da jeg var barn.Der var det også trangt mellom smitt og smau.Jeg er glad for at Bergen prøver å verne så mye som mulig av de gamle bygningene.Det er det som gjør Bergen til det den er.

Ja slik så Marken ut da jeg avsluttet mitt yrke som optiker i 1998. Jeg er stolt over å ha kjempet for att Marken ble bevart og ikke minst att det ble en gågate. Jeg håper att de som er huseiere og som driver forretning i Marken ta vare på denne fantastiske bydel.

Hilsen Roy.

Marken er fremdeles et flott sted og rimelig godt bevart. Når jeg tenker på den vandalismen som er bedrevet på Nordnes gremmes jeg. Jeg er ikke nordnesgutt men når jeg ser hva de såkalte “utbyggerene” har maktet å ødelegge av gammel kultur og bebyggelse ,…jeg gremmes.

Dessverre Evelyn så prøver ikke kommunen eller politikerne å bevare den delen av Bergen som vi her snakker om. Politikerne sanerte store deler av Nordnes helt unødvendig. Dette har de drevet med hele tiden, uten folk som Roy Bjørnestad, som sto på for Marken så hadde dette bare vært bilder i dag. Politikerne godkjente nå senest rivingen av hele den ene siden av Jonsvollsgaten. Politikerne hadde revet Tyskebryggen etter eksplosjonen i 1944, men tyskerne satte seg i mot. De ville også rive Tyskebryggen på et sener tidspunkt for å få modrne bybninger, men igjen var der folk som kjempet i mot. Der finnes utalige bygninger i Bergen som har historisk verdi som de gjerne vil kvitte seg med. Uten dem som kjemper mot slike hodeløse saneringer hadde Bergen i dag vært helt anderledes.
I dag er det hele området rundt Wergeland de vil sanere til fordel for blokkbebyggelse. Så Bergen, regner med du mener politikerne og kommunen, gjør svært lite i så måte, dessverre.

Ja du har desverre helt rett når det gjelder politikerne.De vil modernisere Bergen med flere høyhus".Skyskrapere"Jeg husker godt diskusjonen på 50 tallet da Bryggen brant.Mange mente Bryggen burde rives. Diskusjonene blandt folk var ganske høylytte.Heldigvis ble den reddet.Ja det er bra vi har slike ildsjeler som ser verdien i å ta vare på det som gir denne vakre byen sitt særpreg.

Tyskebryggen befinner seg i dag på UNESCOs liste over verdens kulturarv og godt er det.

Vi kan takke Gud eller hinmannen for alle bybrannene i Bergen ellers hadde det blitt en liten bygd på Vestlandet med nokken gamle laftede tømmerhus, nokken steinkirker, fraflyttet og sauene som fremdeles gikk på beite på alle markene på Nordnes – det e vel sånn dokker helst ville hatt det….
men då hadde vel de færreste så sutrer her no ikkje vært Bergen ialle fall, for der bodde neste ikkje nokken.
men de så hadde komt te her verden her ville vært sutrete om mangel på utviklig i Bjørgvin.
Alt va bere før….!
(Politikere e nokken vi velger inn for å gjøre det vi ønsker skal bli gjort………(!) hmm…)

Ja du har rett Evelyn. De ville også rive Bryggen etter eksplosjonen i 1944, men Tyskerne sa nei og takk for det. Der har vært utallige forsøk for å få fjerne alt gammelt, som smaker av hoistorie. Men takk og pris som du skriver Evelyn så finnes der ilskjeler som vil ta vare på vår histrorie. For noen er det nok med et bilde.

BERGEN FRA POSTKORT (1479 bilder)

 

Bildesamlingen (7541 bilder)

 
Annonse

Nye bilder